lördag 8 oktober 2011

Pö om pö

Mina nya gardiner i matsals delen, tycker själv det blev riktigt bra är jätte nöjd. Finast är det med levande ljus och mörker så lamporna i fönstret lyser.


Hösten är så mysig, vill göra allt nu! Byta gardiner överallt, torka fönster (helst inte) men gardinerna kommer fram bättre då. Men jag är samtidigt för lat..



Buketten från tjejorna förra helgen står sig ännu, fast Signe välltit omkull den en natt (då vi sov!) för jag antar hon skulle käka på bladen! De va vatten överallt.. och en väldigt arg Camilla till på köpet tidig morgon före jobbet, jäkla katt då va hon gratis!

Här ser ni mina nya krukor och ljuslyktor som jag inhandlade på varuhuset (i Lövånger), Nicke sa inga fler ljuslyktor men dom skrek efter mig ;) Blev fint, måste bara sy nya gardiner till köksfönstren! Hitta ett tyg som matchar "de inte alls jag tapeterna" är ganska svårt. De är små blommiga med rosa blommor och gröna små blad! Blir att byta men 1 sak i taget dvs tvättstugan. Har ju sett för många arga snickaren där dom börjar på för många ställen för att inte kunna slutföra dem. Nickes syrra är så himla duktig, tapetserar och spacklar och vad jag avundas hennes ork. Bra jobbat Malin! (om hon nu läser detta ;) )

La till ryggen i torsdags och jag vet inte vad jag törs göra idag sådär 2 dagar efter, vill inte behöva tillbaka till kotis på några månader.

Gjorde ialla fall förra helgen biskvier i långpanna. Jätte gott, lägger in receptet om någon vill prova.

Chokladbiskvier i långpanna
botten:
500 g mandelmassa
3 äggvitor

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna (tunt) och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)


Kräm:
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
2-3 msk kakao

Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ
att stelna i kylen eller frysen.

Garnering:
175 g mörk blockchoklad
Några droppar matolja

Smält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.
Gott, lycka till att prova!

2 kommentarer: